Camper Greece Tour Plan 3b

 

TOUR PLAN 1

Peloponnesus toer met een camper

van 10 dagen tot 3 weken


Peloponnesus, het zuidelijkste deel van het vasteland van Griekenland, geniet van de zomer met al uw zintuigen van begin april tot eind oktober. De blauwe zee, de exotische stranden, het heldere Egeïsche licht, de gastvrije bevolking, de unieke architectuur en de cultuur maken de Peloponnesus tot een ideale vakantiebestemming. Laat u zich gevangen nemen door de rijke geschiedenis en hedendaagse moderne relateit. De lengte van de reis of de bezochte plaatsen kunnen variëren afhankelijk van de leeftijd en de interesses van elke reiziger.

DAG 1. Korinthe

Aankomst in de luchthaven Eleftherios Venizelos in Athene (103 km). Bezoek aan het oude Korinthe en het archeologische museum. Het oude Korinthe was een van de grootste en belangrijkste steden van Griekenland, met een bevolking van 90.000 in 400 VC. Acrocorinthis, de acropolis van het oude Korinthe, is een monolithische rots die van de archaïsche tijden tot het begin van de 19e eeuw continu werd bewoond. Overnachting op camping Kastraki in Tolo. Kastraki camping zal worden gebruikt als basis voor dagelijkse excursies in de omgeving.

• Tip: als u van natuur landschappen houdt dan kunt u nog een dag doorbrengen aan het Doxa meer in de buurt van Korinthe.

DAG 2. Epidaurus (30 km rijden)

Bezoek het oude theater van Epidaurus, het best bewaarde theater uit de Griekse Oudheid. Epidaurus is beroemd om zijn enorme theater dat Pausanias vanwege zijn symmetrie en schoonheid verrukte. Het wordt vandaag de dag opnieuw gebruikt voor drama voorstellingen, ceremoniële hestiatoreion (feestzaal) en een palaestra. Het theater is ontworpen in de 4e eeuw voor Christus. Overnachting op camping Kastraki.

DAG 3. Mycenae - Nafplion (33 km rijden)

Bezoek de archeologische opgravingen Mycene en de beroemde stad Nafplio, de vroegere hoofdstad van Griekenland. Mycene was een versterkte stad uit de late Bronstijd gelegen tussen twee heuvels op de Argolida vlakte op de Peloponnesus.. De akropolis dateert uit de 14e tot de 13e eeuw VC toen de Myceense beschaving haar hoogtepunt van macht, invloed en artistieke expressie bereikte. Nafplio is een van de eerste steden in Griekenland die onafhankelijk werd na de Turkse bezetting. Op 29 november 1822 overmeesterde een groep Griekse rebellen de Turken in Palamidi en de volgende dag kon de stad haar vrijheid vieren. Overnachting op camping Kastraki.

DAG 4. Monemvasia - Kosmas - Elafonissos (200 km)

De volgende ochtend gaat u via het pittoreske dorpje Kosmas naar Monemvasia en ontwijkt u de snelwegen. Vanaf daar neemt u de boot naar het eiland met het beste strand in Griekenland: Elafonissos. Overnachting op Simos camping in Elafonissos.

• Tip: Als u genoeg dagen heeft, kunt u een stop maken in het plaatsje Leonidio, omringd door prachtige bergachtige dorpen en dito stranden.

DAG 5. Elafonissos

Ontspan en geniet van een van de beste stranden in Griekenland. De vorige dag was behoorlijk vermoeiend, dus Elafonissos is de beste plek om te ontspannen en te genieten van een warme zomerdag. Het strand direct gelegen aan de camping is waarlijk een klein paradijs. Maak gebruik van de mogelijkheid om even uit te rusten van het bezoeken van bezienswaardigheden en monumenten. Een van de beste stranden in Griekenland wacht op u! U kunt genieten van onvergetelijke momenten, terwijl het blauwgroene water u zal betoveren. 2 dagen is zeker niet genoeg om dit paradijs te verkennen, maar vergeet niet dat je op een roadtrip bent! Avonds geeft een wandeling in de stad Elafonisos u een klein voorproefje van de Griekse eilanden. U kunt hier de lokale keuken met verse vis, tsaitia (soort bladerdeeg/deeggerechten uit de streek met olijfolie en verschillende ingredienten) and hydromelo (alcoholische drank gemaakt van honing) proberen.

DAG 6. Pavlopetri

De volgende ochtend kunt u een boot huren en een eilandtoer maken, inclusief snorkelen bij Pavlopetri, de verloren stad. Overnachting op Simos camping.

• Tip: Kunt u het gebied rond Monemvasia verkennen. Het heeft een aantal verborgen schatten, zoals de watermolens van Talanda, het versteende palmbos en Kastania Grot.

DAG 7 . Gythion (112 km)

Vertrek naar het stadje Gythio. Geniet de rest van de dag lekker op het strand of naast het zwembad. Als u een windsurfer bent, kunt u hier uw windsurfvaardigheden beoefenen en testen. Of, als u van mountainbiken houdt, kunt u een kleine toer in de streek rond de camping maken. Of u pakt deze kans om te ontspannen aangezien de volgende dagen drukker zijn dan de vorige. Overnachting op camping Gythion Bay.

• Tip: Gythio-stad is een perfecte plek voor een avondwandeling en een bezoek aan het Kranae-eiland, het oude theater en het gestrande schip.


DAG 8 . Mystras - Knokiona bronnen

Bezoek de Byzantijnse stad Mystras. (54 km de heenweg). Mystras ligt tegen de hellingen van het Taygetos gebergte. De archeologische plaats ligt boven het moderne dorp Mystras en de stad Sparta. Het groen rondom het gebied bestaat voornamelijk uit pijnbomen en cipressen. Als u van wandelen houdt, kunt u de camper achterlaten op de gratis parkeerplaats van de archeologische plaats en een wandeling maken naar het dorp Trypi en de bronnen van Knokiona bezoeken. Het is een verborgen paradijsje met stromend water en een kleine waterval. Terugkeer naar camping Gythion Bay en overnachting.

DAG 9. Mani - Diros Grotten - Tainaron (127 km retour)

De grotten van Diros zijn beschreven als de meest indrukwekkende grotten van de hele wereld. Het is aan te raden om ze 's morgens vroeg te bezoeken, want later op de dag wordt het erg druk. Als u ervoor kiest om alleen de grotten te bezoeken, kunt u de lokale bus nemen die u tot bij de grotten brengt. We raden u aan om de hele tour van het schiereiland Mani te maken en rond te waren in de pittoreske dorpjes. Maak kennis met de lokale bevolking en hun dagelijks leven. In Tainaron zult u verrast worden door de schoonheid en de uitgestrektheid van de diepblauwe zee. De beste manier om de gehele Mani te bezichtigen is door te starten in Areopolis en terug te keren via Kotronas. Terugkeer naar camping Gythion Bay en overnachting.

• Tip: Aangezien u in de Mani bent raden wij u beslist aan om het stadje Limeni te bezoeken. Een havenstadje nabij Areopolis met indrukwekkend groen-blauw water. Het is een ideale plek om te snorkelen of te harpoenvissen en om verse vis of spaghetti met kreeft te eten.

DAG 10. De kloof van Ridomo (80 km)

Vroeg vertrek richting de Messinische Mani via de kustweg en een bezoek aan vele kleine dorpjes. Aankomst in Gaitsies en wandelen door de prachtige Ridomo-kloof. De Ridomo-kloof is een geweldige en zeer rijke geomorfologische plek! Langs de hele kloof komen we een grote hoeveelheid geologische verschijnselen tegen die deze plek gevormd hebben, zoals de abrupte en bijna verticale hellingen, de scherpe vormen van de rotsen en de bressen. Na de verkenning van de kloof, kunt u genieten van een Griekse koffie in een traditioneel koffiehuis op het centrale plein van het dorp. Op verzoek kunt u verse eieren of traditionele zelfgemaakte geitenkaas kopen bij de inwoners van het dorp.

DAG 11. Historisch Messini (61 km)

Messini is een belangrijke oude stad in de zin van grootte, vorm en staat van bewaring en heeft nog steeds veel te bieden. Het huist niet alleen heiligdommen en openbare gebouwen, maar ook imposante vestingwerken , huizen en graven. Het heeft als voordeel dat het nooit is vernietigd of bedekt door latere nederzettingen en bevindt zich op een ongerepte binnenlandse vlakte. De natuurlijke omgeving combineert de grandeur van de bergen van Delphi met de laaggelegen, rivierachtige rust van Olympia, de dominerende naakte kalkmassa van Ithome, de plek van de oude akropolis, met de laag vruchtbare vallei rond de oude stad.

DAG 12. Kalamata - Polylimnio watervallen (totaal 113 km)

De geschiedenis van Kalamata begint met Homerus, die Farai noemt, een oude stad die min of meer is gebouwd waar het Kalamata-kasteel tegenwoordig staat. Er zijn tal van historische en culturele bezienswaardigheden in Kalamata, zoals het Villehardouin-kasteel, de Ypapanti Byzantijnse kerk, het Kalograion-klooster met de zijde-weven werkplaats waar de Kalamata sjaals worden gemaakt, en het gemeentelijke spoorwegpark. Polylimnio watervallen, vaak beschreven als een Grieks paradijs, bezoekers worden ondergedompeld in een scène van weelderig groen, stromende watervallen en groene meren vol met zoetwaterkrabben, perfect voor een ontspannende duik. Overnachting in Finikouda op camping Finikes.

DAG 13. Methoni - Koroni (totaal 63 km)

Koroni en Methoni werden "De ogen van Venetië" genoemd. De architectuur van Koroni roept een Grieks eilandgevoel op en het uitzicht op de baai van Messinie en het Taygetosgebergte is behoorlijk indrukwekkend. Koroni wordt gekroond door zijn kasteel, dat je op elk moment van de dag kunt betreden omdat er geen ingang is die sluit. De beste manier is om vanaf de top naar binnen te gaan via de ingang bij het oude stadhuis en vervolgens langs de kerk met uitzicht op het strand van Zaga, de begraafplaats en het kleine klooster te lopen, richting Koroni. De belangrijkste attractie van Methoni is het kasteel dat vanwege het feit dat het de afgelopen jaren verwaarloosd is, een bijzondere charme heeft. In het verleden heeft het kasteel wisselende eigenaren gehad: Venetianen, Turken en Grieken. Sommige van de buitenmuren beginnen in de zee te glijden. In het voorjaar is het kasteel bezaaid met wilde bloemen en wilde knoflook. Vergeet niet de verhoogde weg naar de "Bourtzi" over te steken om een indruk te krijgen van deze zeetoren die ooit als gevangenis diende. Overnachting in Finikouda op camping Finikes.

DAG 14. Pylos - Voidokoilia (20 km enkele reis)

Pylos heeft een lange geschiedenis en is sinds het neolithicum bewoond geweest. Het was een belangrijk koninkrijk in Myceniaans Griekenland, met overblijfselen van het zogenaamde "Paleis van Nestor" dat dichtbij was opgegraven, genoemd naar Nestor, de koning van Pylos in de Ilias van Homerus. Voidokilia-strand is een populair strand in Messinie in het Middellandse-Zeegebied. Het zand vormt duinen in de vorm van de Griekse letter Omega (Ω). Het strand is "A Place of Particular Natural Beauty" genoemd. Het maakt deel uit van een beschermd Natura 2000-gebied. Overnachting in Finikouda op camping Finikes.

DAG 15. Ancient Olympia (135 km)

Olympia is de locatie van de oude Olympische Spelen, die om de vier jaar door de Grieken werden gehouden. Olympia ligt in een vallei in Elis, in het westen van de Peloponnesus (Peloponnesus), de rivier de Alpheus loopt er door heen. Het was geen stad, maar slechts een toevluchtsoord met gebouwen die te maken hadden met wedstijden en de aanbidding van de goden. Olympia was een nationaal heiligdom van de Grieken en bevatte vele Griekse kunstschatten, zoals tempels, monumenten, altaren, theaters, standbeelden en offeranden van koper en marmer. Overnachting op camping Ionion Beach.

• Tip: Voordat u aankomt in oud Olympia kunt u een verfrissende stop maken bij de Neda-watervallen, een prachtig natuurlandschap.


DAG 16. Bos van Foloi (80 km)

Bezoek het bos van Foloi dat bekend staat als een van de mooiste bossen van de Peloponnesus. Foloi wordt beschouwd als het oudste Europese zelfontstane beuken- en eikenbos en de grootste van de Balkan. Het verspreidt zich over bijna 33.000 m² op de berg Foloi, op een hoogte van 688 meter, terwijl de rivieren Ladon en Erymanthos een unieke en betoverende omgeving creëren. Overnachting op camping Ionion Beach.

DAG 17. Thermische baden van Kyllini (5 km)

Na een lange en spannende reis verdient u een beetje ontspanning voordat u de lange reis maakt van de haven van Patras naar Italië. De Thermische baden van Kyllini zijn absoluut de beste keuze. Het weelderige dennenbos en het strand zijn zeer indrukwekkend en trekken elk jaar vele bezoekers die het zandstrand en de warmwaterbronnen en spa's van Kyllini gebruiken voor hun gezondheid in een unieke omgeving. De baden van Loutra Kyllini zijn afkomstig uit de Romeinse tijd en functioneren tegenwoordig als een spa die in de hele wereld bekend staat om zijn gezondheidsverbetering. De traditionele baden en modderbaden zullen elke reiziger laten ontspannen en uitrusten van zijn lange reis! Overnachting op camping Ionion Beach.

DAG 18. Aankomst in de luchthaven Eleftherios Venizelos in Athene. (310 km)

Een zeer interessante rondtrip bereikt zijn einde, maar alle reizigers zijn vervuld met nieuwe ervaringen en prachtige beelden. Griekenland is een land met veel verschillende landschappen, afhankelijk van de plaats die u bezoekt. Het combineert de rust van de zee en de majesteitelijke bergen. Met deze rondtrip kunnen reizigers de meest opwindende plekken van het vasteland van Griekenland zien, beginnend vanuit het noorden en richting het zuiden. We hopen dat u geniet van onze kleine toer door de Peloponnesus en dat wij het genoegen hebben om u te verwelkomen in ons land, zodat u kunt genieten van onze Griekse gastvrijheid en wij u het gevoel geven dat u thuis bent.

Beste reisperiode: april, mei, juni, september, oktober

De campings zijn geselecteerd op basis van hun kwaliteit van dienstverlening en de afstand van archeologische plaatsen en monumenten, zodat de reizigers zo kort mogelijk rijden. In sommige gevallen, zoals het bezoek aan Monemvasia of de rondleiding door de Mani, kan op verzoek een privébus worden geregeld.

INFO: www.tourpeloponnese.gr

GALERIJ